Younique

Younique is in september 2012 opgericht door Jacqueline van Voorst en is gevestigd in Delfgauw. Younique biedt support op het gebied van (hoog)begaafdheid in het onderwijs, in de vorm van advies en begeleiding aan leerlingen, docenten en onderwijsinstellingen.

Optimaliseren talentontwikkeling

Younique probeert met deze support de talentontwikkeling van (hoog)begaafde kinderen te optimaliseren. Begaafde kinderen hebben specifieke talenten en capaciteiten die geprikkeld moeten worden. Het ontbreken van die prikkels gaat vaak ten koste van de ontwikkeling en het welbevinden van het kind. Kinderen gaan zich vervelen, voelen zich niet begrepen, presteren minder om zo bij de groep te kunnen horen en zetten zich af tegen hun omgeving.

Younique probeert……

  • Samen met het kind inzicht te ontwikkelen in de situatie waarin ze zich bevinden en uitdagingen te creĆ«ren die het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van het kind doen groeien.
  • Samen met docenten te werken aan een omgeving waarin (hoog)begaafde kinderen (sneller) herkend kunnen worden en waarin passend onderwijs kan worden gegeven.
  • Samen met een onderwijsinstelling te werken aan een cultuur waarin het herkennen en begeleiden van (hoog)begaafde kinderen een onderdeel van het beleid is.

Verschillende samenwerkingsvormen

Younique is van mening dat wanneer verschillende expertises op het gebied van (hoog)begaafdenzorg samenwerken er in de volle breedte betere en effectiever zorg geboden kan worden aan (hoog)begaafde kinderen. Younique participeert dan ook in verschillende samenwerkingsvormen: